SIKÇA SORULAN SORULAR

-1. DURUM:’’Evimin ana şebekeye erişimi yok ve çocuklarımın gece ders çalışabilecekleri ışık için elektrik istiyorum.’’
Bu durumda, size geceleri kesintisiz kullanmak için akü gruplarıyla birlikte, şebekeden bağımsız inverter öneriyoruz.
-2. DURUM:’’Şebekeye erişimim var fakat pahalı olmasından dolayı, bu arada yedek güç sistemi de gereklidir, her zaman ona bağlı kalmak istemiyorum.’’
Bu durumda, Hibrid inverter öneriyoruz. Güneşli günlerde, PV den üretilen enerjiyi tüketeceksiniz. Bu inverter yedek güç için akülerle de bağlantılıdır. PV de aküleri şarj edecektir.
Geceleri veya düşük PV gücünde, inverter içindeki güç kaynağını ana şebekeye değiştirecektir.
-3. DURUM:’’Güneş enerjisi en yeşil çözümdür, güneş enerjisini günlük elektriğimi desteklemek için kullanmak istiyorum, bunun yanında, fazla güneş enerjisi ana şebekeyi besleyebilir.’’
Bu durumda, şebeke bağlantılı inverterleri öneriyoruz, çünkü PV gücünden şebeke gücüne geçişte daha verimli olabilmektedir (0.96 % - 0.99 %).
Yoğunluğun yüksek olduğu saatlerde, inverter günlük elektrik ihtiyacı için solar DC gücünden AC şebeke gücüne geçecektir. Aynı zamanda, üretilen fazla güneş enerjisi yerel elektrik dağıtım şirketine
/ hatta geri verilebilir / satılabilir (yasal mevzuatlar dahilinde).
Yoğunluğun düşük olduğu saatlerde, inverter güneş doğmadan önce uyku moduna geçecektir. Tüm bunlar kontrolü ve otomatik olarak gerçekleşmektedir.
Mevcut teşvikler sayesinde ve sürekli elektriğe yapılan zamlar göz önünde bulundurulduğunda kuracağınız sistemler zamları bugünden itibaren durduracak ve takip eden yıllarda ki zamlardan etkilenilmeyecektir. Dolayısıyla yatırımının geri dönüşünü daha da kısa sürede amorti ederek daha uzun süre elektrik faturalarından kurtulacak ve satış yapılarak ta kazanç elde edilecektir.
Yürüklükteki mevzuat işleyişi öz tüketime yönelik yapılacak yatırımı teşvik edici şekilde düzenlemeler içermekte olup, yıllık elektrik tüketim miktarınıza göre bir tesis kurmak yatırımınızın en verimli ve kısa sürede geri dönüş süresini sağlamaktadır.
Bu sistemlerde hareketli parçalar bulunmadığından sürekli bakım gerektirmemektedir. Uzun periyotlarla da olsa düzenli olarak Solarnet tarafından sistem bileşenlerinin kontrol edilmesi sisteminizin uzun yıllar maksimum verimle çalışması için faydalı olacaktır.
Çatısına güneş enerjisi sistemi kuranlara elektrik faturalarında tüketilen enerji miktarından hesaplanan dağıtım bedeli % 50 indirimli olarak uygulanır, ihtiyaç fazlası üretilerek dağıtım sistemine verilen elektrik içinde dağıtım bedeli alınmaz.
Güneş elektrik sistemleri çatınızın işlevine ve binaya hiçbir şekilde zarar vermez. Elektrik uygulama projesi çizilirken binanın statik açıdan panelleri kaldırıp kaldıramayacağı hesap edilir, gerekli durumlarda çatı güçlendirmesi yapılır. Kullanılan ürünlere bağlı olarak, metrekareye en fazla 20 kg ağırlık oluşturmaktadır
Evinizin tüm elektrik ihtiyacını Güneş enerjisi ile sağlayabilirsiniz. Oluşturulacak sistemin kurulacak gücü için sınırlayıcı faktörler; kurulum yapılacak alan (arazi, çatı) ve bütçenizdir. Şayet şebekeye elektrik satışı da yapabilmek istiyorsanız elektrik dağıtım şirketi ile aranızdaki aboneliğe ait sözleşme gücü de sınırlayıcı bir faktördür.
Mahsuplaşma usulü şebekenin olduğu yerde dağıtım şirketiyle yapılan anlaşmaya göre üretilen enerjinin aynı noktada tüketilmesi ve fazla enerjinin şebekeye verilmesi şeklindedir. Ürettiğiniz elektriği tüketiyor olmak yatırımınızın kısa sürede geri dönüşünü sağlamakla beraber, tüketiminizden fazla elektrik üretmeniz halinde belirlenen tarife fiyatından bölgenizdeki dağıtım şirketince satın alınmaktadır.